יום ראשון, 15 במאי 2016

חיגור
מה זה חיגור?
חיגור בא מהמילה חגורה, דהינו עושים חגורה לעץ.


גזע זית מזן ברנע שחוגר בסתיו (צילום אביב 2016)



לאחר החיגור עוטפים את הפצע ע"מ שלא יפגע מטפילים כגון פטריות.

מטרת החיגור : להגדיל את כמות הפרי על העצים.
מחגרים ענף אחד מעץ , ועוטפים את הפצע בסרט. כמו בתמונה למעלה.

אך מחגרים?
לוקחים סכין חיגורים שמוציאה את הקליפה , ברוחב של 1 ס"מ , מקפידים לסגור את החגורה דהינו משלימים הקף מלא של הענף , אין הצלחה לחיגור אם לא סוגרים את החגורה.
עיתוי.
חשוב  לחגר מיד לאחר המסיק, רצוי לחגר עד 1/12 ,לאחר מכן פוחת האפקט של החיגור. השנה התחלנו למסוק באמצע נובמבר וסימנו רק באמצע דצמבר, וחיגרתי בסוף דצמבר, וההצלחה קטנה באופן משמעותי, לעומת שנים קודמות.

מחגרים ענף מעץ, לא מחגרים את אותו ענף שנה אחר שנה, חייבים להמתין שנה עד אשר ניתן יהיה לחגר פעם נוספת את הענף .

חל גידול של 20%-30% בתנובת הענף שחוגר, גם השנה רואים בלא מעט עצים גידול בכמות הפרי ברוב הענפים שחוגרו למרות האיחור בביצוע החיגור.

כדאי מאוד לעשות חיגורים לפני שנת OFF , שנה עם מעט פרי.

אלון

ניתן לרכוש שמן זית כתית מעולה בשיווק עד בית הלקוח 053-2369955

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה