יום חמישי, 27 באוקטובר 2016

כיבוש זיתים II

לקהל העוקבים שלום.
כבר דיברנו על כבישת זיתים ערב ראש השנה, ועכשיו שאנחנו בעיצומה של ראשית עונת המסיק , ניתן לכבוש זיתים שזה עתה נמסקו.

כבישת זית שחור
הזית כאשר הוא בשל צבעו שחור, והוא רך .
כובשים אותו בעזרת מלח גס בלבד
לאחר ששטפנו את הפרי מכניסים לדלי או צנצנת פתוחה וזורים מלח גס על הפרי.
מעת לעת (יומים שלושה) הופכים ומערבבים את הזיתים כך שמה שלמעלה נהיה למטה וההפך ומוסיפים מלח גס.
לאחר 3-4 שבועות טועמים ואם הם טעימים ניתן להגיש ולאכול.
אם הזיתים מלוחים מידי אזי  משרים במים כיומיים לפני האכילה.
ניתן לצוק שמן זית על הזיתים לשיפור הטעם

אלון קמינקר

ניתן לרכוש שמון זית כתית מעולה 022369955



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה